Εταιρεία

Το όνομα East West συνδέεται διεθνώς με την ποιότητα, τη βιωσιμότητα και την οικολογική συνείδηση, καθώς και με μια μακρά πείρα των σχεδόν 40 ετών στον τομέα της διαχείρισης μεταχειρισμένων ενδυμάτων. Η εκτεταμένη εμπειρία και ο τρόπος διαχείρισης που εφαρμόζεται από την εταιρία, την καθιστά πρωτοπόρο στον τομέα της. Η εταιρεία ιδρύθηκε αρχικά στη Γερμανία και μετέφερε τη γερμανική τεχνογνωσία (know-how) σε διάφορες χώρες, όπως Ισπανία, Ουκρανία, Αμερική κλπ. Το 2015 συστάθηκε η East West Greece Ι.Κ.Ε στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την εφαρμογή στην Ελλάδα της ορθής διαχείρισης των κλωστοϋφαντουργικών απορριμμάτων και με βασικό γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.Ορόσημο για την εταιρεία αποτελεί η συνεργασία με το Δήμο Καλαμαριάς καθώς ήταν ο πρώτος δήμος που υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας το 2016 και τοποθέτησε τους ειδικούς κάδους συλλογής κλωστοϋφαντουργικών απορριμμάτων. Με το σύστημα διαχείρισης που εφαρμόζει η East West Greece (εγκατάσταση κάδων, συλλογή/μεταφορά, διάθεση προς επανάχρηση και ανακύκλωση), μέσα σε 7 χρόνια (2015 – 2022 ) έχει καταφέρει:
  1. να εξυπηρετεί πάνω από 80 δήμους, σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο, Ιόνιες Νήσους, Στερεά Ελλάδα και Αττική.
  2. να εγκαταστήσει ένα πυκνό δίκτυο δύο χιλιάδων ( 2.000 ) κάδων με τους συνεργαζόμενους δήμους σε όλη την Ελλάδα στην προσπάθεια ενίσχυσης της διαλογής στην πηγή.
  3. να παρέχει άριστες υπηρεσίες στην αποκομιδή (συλλογή, μεταφορά) και διαχείριση των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.
  4. να συλλέξει 16.000 τόνους μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης/υπόδησης και κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων ( Κωδικός ΕΚΑ 20 01 10).

Κοινωνική ευθύνη

Η εταιρεία EAST-WEST GREECE δραστηριοποείτει απο το 2015 στο νομό Θεσσαλονίκης, στον τομέα ανακύκλωσης ειδών ένδυσης και υπόδησης. Μέσω της στενής μας συνεργασίας με τους δήμους, θέτουμε τις βάσεις για ένα καθαρό και αειφόρο περιβάλλον καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα περιβάλλοντος και ανακύκλωσης. Ακόμα πίο σημαντική είναι η ευαισθητοποίηση των παιδίων, που είναι η μεγαλύτερη επένδυση για ένα μέλλον με λιγότερα σκουπίδια και ενός πιο καθαρού, υγιεινού και αειφόρου περιβάλλοντος. 'Ετσι η EAST-WEST GREECE πραγματοποιεί εκδηλώσεις ενημέρωσης σε σχολεία ενώ σε συνεργασία με τους Δήμους συμμετέχει σε διάφορες περιβαλλοντικές δράσεις, όπου μέσα απο βιωματικά εργαστήρια και διαδραστικές μεθόδους εμπλέκει μικρούς και μεγάλους σε καλλιτεχνικές δημιουργίες από επαναχρησιμοποιημένα υφάσματα. Η EAST-WEST GREECE δεσμεύεται για τη θεσμοθέτηση, ανασκόπηση, παρακουλούθηση και τήρηση αλλά και βελτίωση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και προτρέπουμε τους συνεργάτες μας (και τα ενδιαφερόμενα μέρη) πάνω στο σκοπό αυτό. Το πρώτο μέλημά μας είναι η πλήρης συμμόρφωση με όλη τη σχετική νομοθεσία που μας αφορά, λειτουργικά, οικονομικά, εργασιακά, ποιοτικά, περιβαλλοντικά και σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας του προσωπικού μας. Υποστηρίζουμε και στεκόμαστε δίπλα στην τοπική κοινότητα και αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, δείχνοντας την συμπαράστασή μας και την προτίμησή μας σε αυτήν μέσω αντισταθμιστικών ωφελημάτων και έργων. Επενδύουμε σ'αυτή!

Πιστοποιήσεις

ISO 26000

Τι είναι η πιστοποίηση ISO 26000

ISO 45001 : 2018

Τι είναι η πιστοποίηση ISO 45001

ISO 14001 : 2015

Τι είναι η πιστοποίηση ISO 14001

ISO 9001 : 2015

Τι είναι η πιστοποίηση ISO 9001

Family-owned company from Greece proudly serving individuals and businesses in Greece.

18 χμλ Θεσ/νίκης-Πολυγύρου, Νέα Ραιδεστός
+30 2310 024911

Our-InstaStory

{"error":{"message":"Error validating access token: Session has expired on Monday, 17-Jul-23 06:49:55 PDT. The current time is Sunday, 24-Sep-23 07:59:32 PDT.","type":"OAuthException","code":190,"fbtrace_id":"AP_-AQS885-_Bdd674PYUeb"}}
el