Βιοοικονομία, Κυκλική Οικονομία, Βιώσιμη Ανάπτυξη. Έννοιες αλληλένδετες και αυτόνομες ταυτόχρονα, άρρηκτα συνυφασμένες με τη σύγχρονη οπτική των αναπτυγμένων χωρών για πρόοδο και ευημερία μέσα από το πρίσμα της περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης.

H εταιρία που δίνει δεύτερες ευκαιρίες στα ρούχα

Τα τελευταία χρόνια η κυκλική οικονομία και η αναγκαιότητά της έχουν περάσει στην καθημερινότητά μας προτείνοντας το δόγμα της διατήρησης της αξίας προϊόντων, υλικών και πόρων και ταυτόχρονα της ελαχιστοποίησης δημιουργίας αποβλήτων.

Όποιος σέβεται τη ζωή και τον άνθρωπο, σέβεται πρωτίστως το περιβάλλον του. Με αυτή τη φιλοσοφία, η East West προσηλώνεται καθημερινά, δημιουργικά και καινοτόμα, εδώ και 40 χρόνια, σε μια διευρυμένη προσπάθεια διαχείρισης μεταχειρισμένων ενδυμάτων σε διάφορες χώρες του κόσμου (Γερμανία, Ισπανία, Ουκρανία, Αμερική κ.α.) και από το 2015 και στην Ελλάδα.

Με σύνθημα “Δώστε στα ρούχα σας μια νέα ζωή” καθώς “Τίποτε δεν είναι για πέταμα”, οι εξειδικευμένοι και ευαισθητοποιημένοι συνεργάτες της εταιρίας κάνουν πράξη αυτό που είναι ζητούμενο για κάθε σύγχρονη κοινωνία και κάθε έξυπνη πόλη: την ορθή διαχείριση (Rethink, Refuse, Reduce, Reuse, Repair, Recycle) όλων των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων απόλυτα εναρμονισμένη με τις Ευρωπαϊκές Περιβαλλοντικές Οδηγίες μέσα από ένα πρωτοπόρο και ασφαλές σύστημα (εγκατάσταση κάδων, συλλογή/μεταφορά, διάθεση προς επανάχρηση και ανακύκλωση)

Από τον κάδο στην…Αναγέννηση

Δεν αρκεί να δηλώνεις eco-friendly αλλά και να το υποστηρίζεις. Σε μία πορεία ολοένα και μεγαλύτερης παραγωγής αποβλήτων και ταυτόχρονα μείωσης των φυσικών πόρων, η εξέλιξη δεν είναι επιλογή. Είναι μονόδρομος που οδηγεί στην επαναχρησιμοποίηση των υπαρχόντων υλικών προκειμένου να δημιουργηθούν νέα, κάτι που ισχύει και για την παραγωγή των ρούχων. Η East West φροντίζει ώστε τα αντικείμενα που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν να καταλήξουν σε ανθρώπους που πραγματικά τα έχουν ανάγκη, ενώ τα υπόλοιπα να ακολουθήσουν το “ταξίδι” της ανακύκλωσης.

«Τοποθετούμε κάδους, δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας»

Η μετάβαση στην κυκλική οικονομία και η εδραίωσή της ως νέο οικονομικό μοντέλο αποτελούν κύρια προτεραιότητα και για την Ευρώπη και για τη χώρα μας. Πολλά είναι τα οφέλη του νέου αυτού παραγωγικού μοντέλου με ένα από τα πλέον σημαντικά, τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας. Οι άνθρωποι της East West είναι υπερήφανοι για πολλά, ανάμεσά τους ωστόσο η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας έχει εξέχουσα θέση. Σύμφωνα με τα στοιχεία για κάθε 150 νέους κάδους που τοποθετούνται δημιουργούνται 2 με 3 νέες θέσεις εργασίας!

 

Με ευαισθησία απέναντι στο περιβάλλον, τον άνθρωπο και το μέλλον

Από το “cogito ergo sum” ή στα ελληνικά “σκέφτομαι άρα υπάρχω” του Καρτέσιου, φτάσαμε στο σχετικά πρόσφατο “καταναλώνω άρα υπάρχω” των δυτικών κοινωνιών για να περάσουμε σήμερα στο “ανακυκλώνω για να υπάρχω”. Όσο νωρίτερα συνειδητοποιήσουμε τις νέες συνθήκες και ανταποκριθούμε στην πρόκληση της κυκλικής οικονομίας τόσο νωρίτερα και υπεύθυνα, θα διαμορφώσουμε ευνοϊκότερα δεδομένα για τις γενιές που ακολουθούν.

Leave Comment

Family-owned company from Greece proudly serving individuals and businesses in Greece.

18 χμλ Θεσ/νίκης-Πολυγύρου, Νέα Ραιδεστός
+30 2310 024911

Our-InstaStory

{"error":{"message":"Error validating access token: Session has expired on Monday, 17-Jul-23 06:49:55 PDT. The current time is Thursday, 30-Nov-23 15:35:33 PST.","type":"OAuthException","code":190,"fbtrace_id":"A6MGe1afHbDN8e_-GQ4e0Ad"}}
el